T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - 14 Eylül İlkokulu

2017-2018 YILI UYGULADIĞIMIZ VE ÖDÜL ALDIĞIMIZ PROJELERİMİZ

2017- 2018 Eğitim öğretim yılında okulumuzda 6 adet aktif eTwinning projesi yürütüldü. UDS'nin değerlendirmesi sonucunda ulusal ve Avrupa kalite etiketi ile ödlüllendirildi.

 

DÜNYA YEŞERİYOR, HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR

 

 Hayal kurmak geleceği makro ölçülerde yaşama isteğidir. William Russell "Büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır" der. Hayaller hayat tarlasından geçerken elimizden toprağa düşen tohumlardır. Tohum ve tarla için de çabalamanız gerekir ki hayaller gerçek olsun. Hayal etmeyen öğrenciler, hayal etmeyen yetişkinler ve maalesef hayalleri olmayan toplum... O halde bunun önüne geçmek bizim elimizde, çocuklarımız hayallerini kağıda yazacak hayal sandığına atacak. Fidan dikiminden sonra sandıklardan çıkarılan hayaller gerçekleşecek. Hem hayaller gerçekleşecek hem de ulusal ve uluslararası okullarda aynı tarihte binlerce fidan dikilmiştir.

 

AİLEMLE OKUYORUM

Ailemle okuyorum projesi ile 3-6 yaş arasındaki çocuklar için hikaye kitapları belirlenecek ve öğretmen tarafından her çocuğa her gün bir kitap gönderilecek.Akşam annesi yada babası tarafından hikaye çocuğa okunacak.Ertesi gün okula gelirken kitabını getiren çocuk o gün eve giderken öğretmeninin verdiği yeni hikaye kitabını götürecek.Hem sorumluluk bilinci yerleşecek hem de çocuk her gün yeni bir kitap ile tanışma şansını sahip oldu.Ve en önemlisi ailesi ile kaliteli zaman geçirmişlerdir.

 

YOL ARKADAŞIM KİTABIM

Proje sayesinde farklı mekan ve zamanlarda kitap okuma etkinlikleri yapılarak kitap okuma alışkanlığı tüm öğrencilere kazandırılmıştır. Her öğrencinin kitabı bir yol arkadaşı gibi her daim yanında bulundurulmuştur.

 

Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu

Vatan ve bayrak her milletin kutsalı ve dokunulmazdır. Hiç kuşkusuz en önde gelenlerdendir onların sevgisi. 15 Temmuz gecesi millet olarak vatan/bayrak sevgisiyle ve sarsılmaz inancımızla bir kez daha şanlı bir tarih yazdık. Tıpkı keskin bakışıyla vatanımızı, heybetli duruşuyla bayrağımızı korumaya ant içmiş, vatan sağ olsun diye şehitliği seve seve kabullenmiş kahraman Türk askerinin geçmişte bir çok kez yazdığı gibi... Şimdi ise vatanımızı bölmek isteyen hainler için sergiliyorlar aynı duruşu . Bu cennet vatanın evlatları olarak Mehmetçiklerimizi her daim gurur, minnet,vefa ve dua ile anıyoruz. Bu bağlamda Türkiye'nin dört bir köşesinden projeye katılan okullar olarak, özellikle ücra ya da sınır karakollardaki askerlerimiz için sevgi ve minnettarlığımızı ifade eden mektup/şiir yazmayı , resim yapmayı , video çekmeyi ve ortaya çıkan nihai ürünleri moral-motivasyon sağlamak amacıyla onlara gönderilmiştir.

Stop Bullying

Proje, çocuklara çeşitli zorbalık biçimlerini öğretmeyi, çatışma önleme amaçlı önleme, tanımlama, araçlar ve davranışları öğretmeyi ve bir hafta içinde gerçekleşen çeşitli faaliyetlerle zorbalığa karşı birlikte durmanın önemi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlandı. Pembe gömlek günü.Öğrenciler kendilerine veya kendilerine yakın birine olabilecek çeşitli zorbalık biçimlerini tanıyabilecek ve ayrıca ihtiyaç duydukları desteğe (sınıfta, okulda ve yerelde) nasıl cevap verebilecekleri ve nereye başvuracakları hakkında pratik bilgiye sahip olması sağlandı.

MİNİK ELLER MERAKLI BEYİNLER

Neden Zeka Oyunları?
Çağımız çocuklarının hayatlarına teknolojik araçların (cep telefonu, tablet, bilgisayar vs.) farkında olmadan bilinçsizce girmesi sonucu oluşan olumsuz etkilerin ( hırçınlık, saldırganlık, sosyallikten uzaklaşıp bireyselleşme, sabırsızlık) gözlenmesi

 13-01-202013-01-202013-01-202013-01-202013-01-2020

13-01-202013-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2020 - Güncelleme: 06.07.2023 21:55 - Görüntülenme: 383
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,