DOĞAYA DOST DOKUNUŞLAR/FRIENDS TO NATURE
Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle malzeme tüketimini azaltmak, değerlendirilebilir atıkları geri dönüştürmek suretiyle doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekmektedir. Bunun yanında geri dönüşümü yapılamayan evsel atıkların bir kısmını değerlendirmenin de bir yolu vardır ki; bu da kompost yapımıdır. Kompost, tarımda kullanılan zirai ilaçlara ve gübreye doğal bir alternatiftir. Kompost gerçekten de doğa dostu ve aynı zamanda çok çevreci bir yöntemdir. Aralık 2019'da başlayıp Mayıs 2020'de sona erecek olan projemizde; kompost yapımı, atıkların değerlendirilmesi ve çevre temizliğiyle ilgili çalışmalar yapacağız. Çocuklar fiziksel ve duygusal olarak doğayla aralarında bir bağ hissettikten sonra hem geçmiş nesillerin bıraktığı yaraları sarmayı hem de gelecek için uygulanabilir, sürdürülebilir pratikler ve politikalar geliştirmeyi görev edinecektir.
Okul öncesi öğretmenleri tarafından sınıfının yaş grubuna ve çocukların hazırbulunuşluğuna göre seçilen kitaplar çocuk sayısı kadar velilerden destek alarak alınır. Öğretmen kitaplara sayı vererek sınıfına uygun bir liste hazırlar. Çocuklar her gün mutlaka kendi sırasına gelen kitabı eve götürerek aileyle birlikte okur. Liste bitene kadar bu devem eder. Her öğretmen kendi sınıf mevcuduna göre gün ve sayı belirler. Birinci tur bittiğinde öğretmen 2. tura geçer. Öğretmen bu sırayı aksatmayacak şekilde takip eder. Çocuklara kaliteli kitaplar seçerek kitap okuma alışkanlığını ve bu sorumluluğu çocuklara kazandırır. yıl sonuna kadar ortalama 100 kitap aileler tarafından çocuklara okunmuş olur.
Ailemle Okuyorum projesi ile 3-6 yaş arasındaki çocuklar için hikaye kitapları belirlenerek öğretmen tarafından her çocuğa hergün bir kitap gönderilmektedir.Akşam annesi yada babası tarafından hikaye çocuğa okunur,ertesi gün okula gelirken kitabını getiren çocuk o gün eve giderken öğretmeninin verdiği yeni hikaye kitabını evine götürür.Böylece hem sorumluluk bilinci yerleşecek hem de çocuk hergün yeni bir kitap ile tanışma şansını yakalayacaktır.Ve en önemlisi ailesi ile kaliteli zaman geçirmiş olacaktır.
HAYAL ATÖLYEM My Dream Workshop
Milli Eğitim Bakanlığımızın"Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında; Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber bu atölyeler yeni çağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir.Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerisine dönüşmesi amaçlanmıştır.
Su Elçileri Kulübü Görevde- Water Ambassadors Club On Duty
Su, toprak ve doğal zenginlikler gibi tüm kaynaklarımızın kullanımında
eğitim yoluyla bir farkındalık oluşturma,doğanın korunması, etkin ve verimli bir şekilde suyun kullanılması,sürdürülebilir bir çevre konusunda olumlu davranış değişiklikleri oluşturmak üzere hazırlanmış bir proje çalışmasıdır.
Miniklerle Stem Kulübünden Stem Okuluna / From Stem Club Towards Stem School With Kids
Bu proje ile 21.Yüzyıl yetkinliklerini desteklemek, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerisini geliştirmek, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak STEM disiplinlerini benimsemeleri amaçlanmıştır.